Kwarktaart

Wat heb je nodig,

  • 100 gr roomboter (gesmolten)
  • 200 gr koffiekoeken (gebroken en verkruimeld)
  • 7 blaadjes gelatine
  • 2 dl slagroom 
  • 2 el suiker.
  • 500 gr kwark naar keuze.
  • 3 el water.

 

Hoe maak je het,

Vermeng de koekruimels met de boter, verdeel dit over de bodem van een springvorm en druk goed aan.

Zet de vorm een half uur in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Klop de slagroom met de suiker lobbig  (niet stijf!! ).

Dan de kwark bij de slagroom scheppen en goed vermengen.

Laat de gelatine weken in koud water tot hij zacht is, Verwarm drie el water in een pannetje haal dan de pan van het vuur en voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe roer dit goed door tot alle gelatine opgelet is.

Schep de opgeloste gelatine door het kwark\slagroom mengsel , en stort de massa in de springvorm en laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast.