Slagroomvla.

Wat heb je nodig,

  • 500 ml slagroom ( niet geslagen).
  • 1 vanillestokje .
  • 1 eidooier ( het eiwit hebben we niet nodig ).
  • 40 gr suiker.
  • 1 zakje vanillesuiker.

 

Wat moet je doen,

Doe de slagroom in een pan en zet op laag vuur aan.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.

Voeg het merg toe aan de slagroom , en doe de peulen er ook bij.

Laat dit langzaam tegen de kook aankomen zet dan het vuur uit en laat het mengsel zo 10 minuten trekken.

Haal na 10 minuten de peulen uit de slagroom, klop de eidooier met de suiker tot een papje.

Het vuur weer laag aanzetten en het papje toevoegen aan de room , voeg ook het zakje vanillesuiker toe.

Blijf de vla roeren ook langs de kanten van de pan tot de vla langzaam wat dikker wordt, als je vindt dat de vla de juiste dikte heeft bereikt het vuur uitzetten, laat de vla niet koken.

Schenk de vla in een schaal en dek het op de vloeistof af met plastic folie ( dit voorkomt velvorming) en laat afkoelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb