Fruitslof.

 

Wat heb je nodig,

  • 90 gr roomboter (aan stukjes gesneden)
  • 75 gr basterdsuiker.
  • 1 ei.
  • rasp van een halve citroen.
  • 100 gr bloem (gezeefd).
  • 1 tl bakpoeder.
  • 150 gr amandelspijs.

Je hebt voor dit recept een sloffenring nodig .

Wat moet je doen.

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Meng de boter , de suiker , het ei , en de citroenrasp door elkaar, zorg dat het een romig geheel wordt.

Voeg dan de bloem met de bakpoeder toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.

Verpak de bal in plastic folie en laat tenminste een uur rusten in de koelkast.

Rol na het rusten het deeg uit tot ongeveer 8 mm dikte.

Steek hier met een sloffenvorm de bodem uit, vet de vorm daarna in en plaats hem terug over de bodem.

Maak het spijs mengsel door het ei de vermengen met het amandelspijs, spuit het spitsmengsel op de bodem ,

zorg ervoor dat je 1 cm vanuit de kant van de bodem vrij laat.

Zet de slof in de oven en bak deze gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten.

Laat de slof afkoelen , daarna kun je de slof bijvoorbeeld vullen met banketbakkersroom wat  aardbeien en slagroom.

De vulling kun je natuurlijk zelf bepalen .