Shoarmabroodjes.

Wat heb ik nodig,

  • 1 zakje gedroogde gist.
  • 200 ml warm water.
  • 1\2 el suiker.
  • 350 gr bloem.
  • 1 tl zout.

 

Wat moet ik doen,

Los het gist op in het warme water met de suiker.

Meng de bloem met het zout , voeg het water  met de gist en de suiker toe en kneed alles tot een mooie bal.

Leg de deegbal na het kneden in een met olie besmeerde kom en laat een uur rijzen op een warme plek.

Maak er na het rijzen 6 kleinere balletjes van, maak de balletjes een beetje plat ,en laat zo nog een half uurtje rijzen.

Ondertussen de oven aan zetten op 250 graden zet ook een bakplaat in de oven.

Bak de broodjes op de hete bakplaat gaar  in ongeveer 2 tot 3 minuten.

Bak de broodjes niet te lang dan worden ze hard.

Je kunt na het bakken de broodjes gewoon opwarmen in het broodrooster. (heb je die niet kun je ze ook gewoon in de oven opwarmen

verpak ze dan wel in aluminium folie anders drogen ze uit.)