Chocolade soufle,

Wat heb je nodig,

  • 150 gr pure chocolade (aan blokjes gebroken).
  • 80 gr roomboter (aan stukjes gesneden).
  • 80 gr suiker.
  • 2 el bloem.
  • 4 eiwitten. (niet de dooiers alleen het eiwit).

 

Hoe maak je het.

Verwarm de oven voor op 200 graden,.

Zet een pan met water op het vuur en zet hier bovenop een vuurvaste kom, smelt de chocolade met de boter in deze schaal  (au bain marie)

Roer dit zo nu en dan door elkaar.

Ondertussen de dessert potjes invetten en besprenkelen met suiker ( dit zorgt ervoor dat de soufflé recht omhoog rijst in de oven)

Klop de eiwitten met de suiker tot een stijve massa, schep de bloem er doorheen (NIET VERGETEN).

Schep als laatste de gesmolten chocolade er doorheen.

Vul de potjes tot het rand met het chocolademengsel.

Voor een beter resultaat kun je het beste een schaal pakken en deze vullen met een bodempje water en daar de potjes inzetten en zo in de oven schuiven.

Zet de potjes zo een 10 minuten in de oven.

Strooi voor het serveren wat poedersuiker over de soufflé , en eet de soufflé warm.