Naanbrood.
Wat heb ik nodig,
- 2 tl suiker.
- half zakje gedroogde gist.
- 60 ml warn water.
- 500 gr bloem.
- 1 tl bakpoeder.
- 2 tl zout.
- 250 ml Griekse yoghurt.
- 2 el olijfolie.
- 1 tl gedroogde knoflookpoeder.
- 3 el gedroogde koriander.
- 1 el uienpoeder.
hoe maak ik het,
Doe de gist met de suiker in het warme water, laat dit zo even staan tot de gist opgelost is.
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.
Voeg dan de yoghurt toe , alle kruiden, dan mag het water met de gist erbij.
Kneed alles tot een mooie bal.
In het begin ziet het deeg er heel nat uit maar dit hoort zo.
Na het kneden het deeg twee uur laten rijzen op een warme plek.
Zet de oven aan op de hoogste stand en zet ook een bakplaat in de oven.
Maak van de grote bal na het rijzen 8 kleine balletjes, kneed het deeg niet meer dan kneed je de lucht eruit.
Maak van de kleine balletjes ovale plakken , doe dit met je handen niet met een deegroller.
Leg de broodjes op de hete bakplaat en bak ze in 2 tot 5 minuten gaar en goudbruin.
De broodjes kunnen later ook opgewarmd worden in een broodrooster.
Maak jouw eigen website met JouwWeb