Chocolade Brownies

Wat heb ik nodig,

  • 200 gr pure chocolade (aan stukjes gebroken)
  • 250 gr ongezouten roomboter (aan blokjes gesneden)
  • 80 gr cacao poeder.
  • 65 gr zelfrijzend bakmeel. (gezeefd)
  • 1 tl bakpoeder.
  • 360 gr basterdsuiker.
  • 4 grote eieren (geklutst)

 

Wat moet ik doen.

Verwarn de oven tussen de 180 en 200 graden.

Doe de chocolade in een schaal samen met de boter.

Zet deze schaal op een pan met water de onderkant van de schaal mag het water niet raken.

Laat deze op laag vuur staan tot de chocolade helemaal is gesmolten , blijf wel regelmatig roeren.

Doe de cacao en de bloem in een kom hier mag ook de suiker bij en het bakpoeder.

Roer dit door elkaar, voeg de gesmolten chocolade toe , dan de eieren toevoegen klop dit met een keukenmachine of handmixer tot een zijdeachtige substantie.

Stort het beslag in een ingevette bakvorm , en plaats de bakvorm in de oven.

Bak de Brownies gaar en bruin in ongeveer 25 minuten, denk eraan dat een Brownie van binnen zacht moet zijn en van buiten knapperig.

Laat de Brownies in de bakvorm even afkoelen.

Snijd de branies daarna in stukjes.