Pastitsio (gebakken pasta)

Wat heb je nodig,

Voor de vleesmix :                           

  • 300 gr ronder gehakt , 2 uien (fijn gesnipperd ) , 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 runderbouillonblokje , 1 blik tomatenstukjes , 2 el tomatenpuree.
  • 1 el suiker , 100 ml rode wijn , 3 takjes verse tijm (gehakt) , 1 tl kaneel.
  • olijfolie , 2 laurier bladeren ,  1\2 bosje peterselie (gehakt).

Voor de pasta :

300 gr bucatini (pasta) , 2 eieren (los geklopt), 1 bol mozzarella ( gesneden).

1\2 bosje tijm (gehakt) , 1\2 bosje peterselie (gehakt) , 1 keer recept voor bechamelsaus (zie soepen en sauzen).

 

 

 

hoe maak je het,

Zet de oven aan op 200 graden, doe in een pan wat olijfolie , doe hier de ui in met de suiker, de helft van de tijm mag er ook bij.

Fruit dit tot de ui gaat carameliseren , voeg dan de knoflook toe en fruit deze even mee.

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak mee voor een paar minuten.

Voeg dan het gehakt toe , breek dit stuk met een houten lepel, blus het mengsel af met de rode wijn.

Dan mogen de tomatenstukjes erbij , de kaneel ,  de rest van de tijm , de peterselie , en het bouillonblokje ,

roer dit goed door elkaar en laat het even borrelen.

Voeg dan de laurierbladen toe , en laat het mengsel 20 minuten zachtjes borrelen.

Ondertussen de bucatini beetgaar koken ( deze gaart verder in de oven).

Als de saus klaar is de laurierbladeren verwijderen , en de saus opzij zetten.

Vet een ovenschaal in met olijfolie , en leg de afgegoten bucatini onder in de schaal, doe hier de gesneden mozzarella overheen .

Klop de eieren los en doe de tijm en de peterselie hier doorheen , schenk dit over de mozzarella.

Dek dit af met een klein laagje bechamelsaus, dan mag het vleesmengsel daar overheen.

En als laatste mag er nog een laag bechamelsaus overheen om het af te sluiten.

bak de pastitsio gaar en bruin in ongeveer 25 tot 30 minuten.

Laat de pastitsio na het bakken even bijkomen voor je hem aan snijd.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb