Citroen creme catalana.
Wat heb je nodig,
1 citroen (waarvan de schil geraspt en de citroen is geperst tot sap)
500 ml slagroom ( niet geslagen).
1 kaneelstokje.
6 eieren (gesplitst bewaar het eiwit en de dooiers apart).
75 gr kristalsuiker.
4 el licht bruine basterdsuiker.
Wat moet je doen,
Doe het citroensap met de slagroom, en het kaneelstokje in een steelpan, houdt deze 30 min tegen de kook aan.
Schenk de room daarna in een zeef en vang het weer op, en schenk het terug in de steelpan.
Meng de kristalsuiker met de eidooiers, voeg al roerend 1\4 deel van het roommengsel toe aan de dooiers.
Schenk nu de eidooiers met een deel van het roommengsel terug bij de rest van de room in de steelpan.
Verwarm dit rustig op laag vuur en roer regelmatig, laat het mengsel in ongeveer 10 minuten binden tot een custard.
Verdeel dit over 4 lage schaaltjes en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast 9het liefst een hele nacht.
Als je dit doet zorg dan dat de schaaltjes afgedekt zijn op de vloeistof anders krijg je een vel .
Voor dat je de citroen crime wilt gebruiken de oven op de grillstand verwarmen tot 110 graden.
Strooi in dat geval de lichtbruine basterdsuiker over de citroen creme (wel even de folie verwijderen), zet het onder de gril en serveer direct.
Maak jouw eigen website met JouwWeb