Turks brood.
wat heb ik nodig,
- 500 gr bloem.
- 1/2 tl zout.
- 4 el olijfolie.
- 1 tl suiker.
- 1 zakje gedroogde gist.
- 360 ml lauw warm water.
Hoe maak je het,
Voeg de gist en de suiker toe aan het lauwe water, en roer het even door elkaar. laat dit staan tot de gist opgelost is.
Zeef de bloem boven een kom en voeg de olie toe.
Schenk nu het water bij de bloem en kneed dit tot een soepel deeg.( met een keukenmachine kneed je het deeg ongeveer 8 minuten )
Pas als alles vermengd is voeg je het zout toe.
Besmeer een grote kom met wat olie en leg de deegbal hierin en laat het afgedekt ongeveer 1,5 uur rijzen op een warme plek.
Zet de oven aan op 225 graden, zet er ook een bakplaat in.
maak van het gerezen deeg 2 ballen zonder te kneden en maak van deze ballen ovalen (dit zijn je broden).
Maak er hobbels in met je vingertoppen .
Laat de ovalen nog 20 minuten rijzen, bak de broden op de hete bakplaat gaar en goudbruin in ongeveer 7 tot 9 minuten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb