Carrotcake.

Wat heb je nodig,

  • 200 gr winterwortel (geraspt).
  • 150 gr roomboter (gesmolten).
  • 150 gr suiker.
  • 2 eieren.
  • 200 gr bloem (gezeefd).
  • 20 gr bakpoeder (gezeefd).
  • 1 tl kaneel.

Voor de topping.

  • 100 gr mon chou (zacht).
  • 80 gr poedersuiker.
  • 1 zakje vanillesuiker.

 

 

Wat moet je doen,

Zet de oven aan op 175 graden , doe de geraspte wortel in een kom samen met de suiker .

Roer dit goed door elkaar , voeg dan de eieren toe en roer alles wederom weer door elkaar.

dan mag de gesmolten boter erbij , roer het goed door elkaar.

Voeg dan de bloem met het bakpoeder en de kaneel toe en roer goed door.

Niet kloppen roeren volstaat.

Stort het mengsel in een beklede bakvorm .

Bak de carrotcake in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

 

Nu gaan we de topping maken.

Doe de roomboter in een kom, roer dit romig.

Voeg de monchou , de poedersuiker , en de vanillesuiker toe.

klop dit met een mixer of keukenmachine tot een romige massa die geen klontjes bevat.

Smeer de topping over de afgekoelde carrotcake en snijd daarna in stukjes.

Maak jouw eigen website met JouwWeb