hartige taartdeeg (quiche ,
Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem , water en boter.
de vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room.
Hier worden dan vervolgens nog groenten , vlees , vis en soms ook kaas aan toegevoegd .
Meestal wordt de taart warm opgediend.
De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen
Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een duitse of franse streek
De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het duitse word kuchen (koek,
wat heb je nodig,
- 175 gr bloem,
- 100 gr koude roomboter ,
- 1 ei,
- 1 tl zout,
- blindbakbonen (te koop bij de meeste kookwinkels,
- taartbodem of springvorm,
hoe maak je het,
Zet de oven aan op 200 graden. Doe de bloem , het ei , wat zout , en de boter in een kom.
Kneed dit tot een samenhangende bal, als het deeg te droog is kun je een el water toevoegen.
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm, leg het deeg in de bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.
Leg hier een stuk bakpapier in, het liefste rond uitgeknipt. Schep op het bakpapier de blindbakbonen verdeel ze goed.
Bak de bodem in 10 tot 15 minuten licht gekleurd.
verwijder na de baktijd de bonen en het bakpapier. Zet de bodem nog 5 a 10 minuten terug in de oven tot hij net gaar is.
Maak jouw eigen website met JouwWeb