Aardbeien yoghurt bavarois.
Wat heb je nodig.
- 200 gr aardbeien ( schoongemaakt en ontkroond).
- 1 el honing.
- 4 el suiker.
- 6 blaadjes gelatine.
- 300 ml yoghurt.
- 200 ml slagroom ( geslagen).
- Het sap van een halve citroen.
Wat moet je doen.
Verwarm de aardbeien in een pannetje met de citroensap en de honing.
Laat ondertussen de gelatine weken in koud water.
Als de aardbeien warm zijn pureer je ze met een staafmixer, haal de aardbeien coulisse door een zeefje zodat er geen pitjes meer inzitten.
voeg blaadje voor blaadje de gelatine toe en laat deze helemaal oplossen in de warme coulisse zet het dan even weg.
Klop de slagroom met de suiker stijf, roer de yoghurt los in een kom, voeg aan de yoghurt beetje voor beetje de coulisse toe.
Meng dit goed zodat er een geheel ontstaat, voeg als laatste de slagroom toe en spatel deze er rustig doorheen.
Schenk de bavarois in een leuk glaasje en zet tenminste 3 uur in de koelkast.
Maak jouw eigen website met JouwWeb