Boterkoek.
Wat heb ik nodig,
- 2 eieren (waarvan eentje opgeklopt)
- 250 gr zachte roomboter 9aan stukjes gesneden.
- 250 gr bloem (gezeefd)
- 250 gr basterdsuiker (gezeefd)
- 1 handje amandelschaafsel.
Wat moet ik doen.
Zet de oven aan op 180 graden.
Doe de stukjes boter in een kom en klop dit romig met een ei.
Voeg dan de bloem toe samen met de basterdsuiker.
Kneed hier een mooie vaste bal van , vet een bakvorm in en duw het deeg in de vorm,
strijk dit glad met het losgeklopte ei (je hoeft niet alles te gebruiken).
trek met een vork lijntjes in het deeg, en garneer af met de amandelschaafsel .
Bak de boterkoek gaar en goudbruin in ongeveer 25 tot 30 minuten.
Denk erom bak de koek niet te lang dan word hij te hard.
Maak jouw eigen website met JouwWeb