Appelkrans

Wat heb je nodig,

  • 500 gr appels (aan stukjes gesneden)
  • 250 gr bloem (gezeefd)
  • 25 gr bakpoeder (gezeefd)
  • 250 gr basterdsuiker.(gezeefd)
  • 90 gr roomboter (gesmolten)
  • 3 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker.
  • 1 tl kaneel.

 

Hoe maak je het,

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Vermeng de gesneden appel met 1 zakje vanillesuiker en de tl kaneel schep dit door elkaar en zet weg.

Doe de bloem , de basterdsuiker , en de vanillesuiker in een kom.

Doe hier een voor een de eieren bij en klop tot er een glad beslag ontstaat, voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.

Voeg als laatste de gesneden appel toe aan het beslag en roer goed door elkaar.

Stort het beslag in een kransvormig of een cakevorm.

Bak de krans gaar en goudbruin in ongeveer 40 minuten.

Het controleren van de cake werkt in dit geval niet met een breinaald , omdat de appel de cake vochtig houdt.

Als de cake veerkrachtig aanvoelt is hij gaar.