
Preitaart met kip en kerrie
Wat heb je nodig,
- 500 gr prei aan ringetjes gesneden,
- 1 zakje geraspte kaas,
- 1 kleine kipfilet aan kleine stukjes gesneden,
- 3 eieren geklutst,
- 1 flesje kookroom,
- 4 tot 6 plakjes bladerdeeg (of het recept voor quchebodem dat is wat ik heb gedaan ,
- 1 teentje knoflook,
- 3 tl kerrie poeder,
- peper en zout,
- olijfolie,
Hoe maak je het ,
Zet de oven aan op 200 graden , schep door de stukjes kipfilet 1 theelepel kerriepoeder en laat zo even staan.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg (of maak de taartbodem voor quiche zie recept voor quiche ,
Roerbak de prei in een scheut olijfolie gaar , pers het teentje knoflook hier ook bij samen met peper , zout en 1 theelepel kerriepoeder.
Voeg als laatste de kipfilet toe en roerbak dit even mee.
Leg de plakjes bladerdeeg in een springvorm of taartvorm iets over elkaar heen., prik hier met een vork gaatjes in.
kluts de drie eieren los met een flinke scheut kookroom en de laatste theelepel kerriepoeder ,
als laatste mag de geraspte kaas er doorheen geschept worden , Houd van de kaas iets apart om de bovenkant af te garneren.
Schenk het eiermengsel door de roergemakken prei en kipfilet vermeng dit goed en stort de massa in een taartvorm.
Strooi nog wat geraspte kaas over het mengsel en zet de taart ongeveer een 20 minuten in de oven.
Serveer de taart met een groene salade.
Maak jouw eigen website met JouwWeb