pastadeeg,.

Bereide deegwaren bestaan soms in grote mate uit water. Echte pasta wordt gemaakt zonder water.

De ingrediënten bestaan uit harde tarwegries , verse eieren , olijfolie en zout. Dit deeg kan in  allerlei vormen gesneden worden, 

Het deeg kan eerst tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti  

snijden we hem breder dan krijg je tagliatelle. Het kan ook geextrudeerd worden (macaroni , fussili , penne) .

Ook kunnen de plakjes  tot vierkantjes gesneden worden , als je deze vult krijg je ravioli.

De kitchenaid keukenrobot heeft aparte onderdelen voor het maken van verschillende soorten pasta.

Ook kun je het deeg kneden met een mixer met deeghaken.

Je kunt het natuurlijk ook met de hand kneden, in dat geval is het belangrijk dat je het deeg rollend kneed.

wat heb je nodig,

  • 300 gr bloem,
  • 3 eieren,
  • 1 el olijfolie,

hoe maak je het, 

Doe de bloem met de eieren en de olijfolie in een kom.

kneed alles tot een mooie deegbal die van de kom loslaat , in een keukenmachine moet het deeg zo een vijf tot acht minuten gekneed worden.

kneed je met de hand duurt het iets langer, als je met de hand gaat kneden kun je de ingrediënten het beste op het aanrecht storten

zorg er dan voor dat je eerst de bloem stort, maak hier een kuiltje in doe de eieren in het kuiltje samen met de olie , en draai rondjes in het midden van het deeg tot alles vermengd is en kneed dan rollend verder.

Als er een mooi deeg ontstaan is het deeg inpakken in plastic folie en een uur laten rusten.